Rots- en watermethodiek

Ik weet wat ik wil en ik luister naar anderen

Hoe kun je steviger in het leven komen te staan? De Rots- en watermethodiek richt zich op het ontwikkelen van sociale competenties. De rotshouding – ik weet wat ik wil – is een stevige houding, daadkrachtig, gericht op het doel vanuit zichzelf. De waterhouding – ik luister naar anderen – is beweeglijk en verbindend, gericht op vriendschap, vrede, verbondenheid en communicatie. Iedereen heeft beide kanten in zich maar vaak is een van beide sterker ontwikkeld.

Innerlijke weerbaarheid

De Rots- en watermethodiek zet ik bij jongeren en kinderen veelal in aan de hand van 6 thema’s: stevig staan, grenzen, eigenwaarde, kracht, samenwerken en je eigen weg gaan. Bij het werken met volwassenen maak ik gebruik van specifieke oefeningen. Het gaat hierin om bewustwording van je lichaam, gevoelens en emoties, houding, uitstraling en reactiepatronen. Gronden, centreren en focus zijn de drie belangrijke uitgangspunten waardoor je innerlijke kracht gaat ervaren. Gevolg is dat je ook in lastige situaties meer authentieke keuzes gaat maken.