Natuurcoaching

De kracht van symbolen

Natuurcoaching gaat verder dan praten en wandelen. We maken veelvuldig gebruik van metaforen en symboliek. Symbolen kunnen je helpen buiten je eigen kaders te denken. Een symbool plaatst de situatie buiten jezelf, waardoor je makkelijker er van een afstand naar kunt kijken. Door vervolgens het symbool nauwkeurig te bestuderen en er vragen over te stellen, leg je de verbinding naar binnen, daar waar gevoel en inzicht te vinden zijn. Door het werken met symbolen komt het proces van inzicht vaak in een stroomversnelling. Inzichten worden visueel en ze worden diep verankerd.

Iedere stap begint bij stilstaan

Dat wat jouw levenstroom blokkeert kan alleen in beweging komen als het volledig en liefdevol omarmd wordt. Dat betekent dat alle weerstand die er op je huidige situatie zit, opgeheven moet worden, voor je verder kunt bewegen. We zoeken dus niet naar oplossingen, maar staan stil bij wat er is, en zien, voelen en omarmen dit. De beweging volgt als van nature.

Coachen vanuit Zijn

Natuurcoaching betekent ook natuurlijk coachen. Ik creëer een bedding waarin bewustzijn en verandering op een natuurlijke manier kan plaatsvinden. Het is een organisch proces, waarin jij als klant de creator bent. Ik verlang niet dat dingen anders zijn dan ze op dat moment zijn, ik coach vanuit Zijn en de vragen ontvouwen zich vanzelf. De omgeving is onze trouwe bondgenoot. Wij zijn aanwezig, kijken en de omgeving reikt ons de vragen als vanzelf aan.

“Ik vind het heel fijn dat Rose-marie spiritueel is, maar toch heel erg gegrond. Voor mij echt een voorbeeld.” – Marlayne, 16 jaar